Ciasto Ucierane na Dużą Blachę z Kruszonką

Ciasto ucierane na dużą blachę z kruszonką to znakomity wybór na spotkania rodzinne i przyjęcia. Proste w przygotowaniu, łączy w sobie delikatną słodycz ciasta z chrupiącą kruszonką. Doskonale sprawdzi się z różnorodnymi owocami, a jego wilgotna struktura zachwyci każdego. Przygotujmy je razem, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem!
Składniki
Przygotowanie
- Utrzyj 200 g miękkiego masła z 1 szklanką cukru.
- Dodaj całe jajka, miksuj.
- Wsyp 1,5 szklanki mąki, 40 g budyniu waniliowego i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszaj.
- Wyłóż ciasto na blachę 22x30 cm z papierem do pieczenia.
- Ułóż połówki śliwek skórką do dołu.
- Przygotuj kruszonkę: ugniataj 70 g zimnego masła, 4 łyżki cukru i 5 łyżek mąki.
- Posyp kruszonką ciasto.
- Piecz 40 min w 185°C (termoobieg).
- Po upieczeniu studź przez 30 min z uchylonym piekarnikiem
- Pokrój i podawaj.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Ucierane na Dużą Blachę z Kruszonką, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również