Ciasto Rafaello z Białą Czekoladą i Bitą Śmietaną

Ciasto Rafaello z Białą Czekoladą i Bitą Śmietaną to przepyszny deser, który zachwyca delikatnością i smakiem. Łączy w sobie kremową białą czekoladę, puszystą bitą śmietanę oraz migdałowy aromat, tworząc harmonijną kompozycję. Idealne na każdą okazję, z pewnością zachwyci Twoich gości i umili czas przy stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddziel białka od żółtek, ubij białka na sztywną pianę, dodaj cukier.
  2. Dodaj żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszaj.
  3. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem, piecz w 180°C przez 25-30 minut, ostudź.
  4. Przekrój biszkopt na 2 części, jedną zetrzyj na okruszki.
  5. W garnku podgrzej połowę śmietany z masłem i białą czekoladą, mieszaj do rozpuszczenia.
  6. Ubij drugą połowę śmietany na sztywno z fixem.
  7. Połącz wystudzoną masę z biszkoptem, wiórkami kokosowymi i połową ubitej śmietany.
  8. Rozprowadź masę na biszkopcie, na wierzchu rozsmaruj resztę śmietany i posyp wiórkami kokosowymi.
  9. Wstaw do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Ciasto Rafaello z Białą Czekoladą i Bitą Śmietaną

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Rafaello z Białą Czekoladą i Bitą Śmietaną, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up