Biszkopt Siostry Anastazji z 3 Jajek

Biszkopt Siostry Anastazji z 3 jajek to klasyczny wypiek, który zachwyca delikatnością i puszystością. Idealny jako baza do tortów czy deserów, jego przygotowanie nie wymaga skomplikowanych składników. Wystarczą jedynie jajka, cukier, mąka i odrobina masła, aby wyczarować wyjątkowe ciasto, które można udekorować według własnych upodobań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Włóż jajka do ciepłej wody na chwilę
  2. Oddziel białka od żółtek.
  3. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  4. Stopniowo dodawaj cukier, ubijaj do konsystencji bezy.
  5. W misce wymieszaj mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.
  6. Dodaj żółtka do białek, delikatnie mieszaj.
  7. Dodaj mąki, delikatnie zagarniając od spodu.
  8. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 175°C.
  9. Piecz do suchego patyczka.
  10. Po upieczeniu wystudź, wyjmij z formy, zdejmij papier.
Biszkopt Siostry Anastazji z 3 Jajek

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Biszkopt Siostry Anastazji z 3 Jajek, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up