Ciasto Drożdżowe z Rabarbarem i Kruszonką bez Wyrabiania

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką to doskonała propozycja dla miłośników słodko-kwaśnych smaków. Ten przepis, wyjątkowy z uwagi na brak wyrabiania, jest szybki i prosty w przygotowaniu. Soczysty rabarbar w połączeniu z chrupiącą kruszonką tworzy idealną harmonię, zachwycając zarówno wyglądem, jak i smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój rabarbar na kawałki.
  2. W misie wbij 4 jajka, dodaj część cukru, sól, cukier waniliowy, ciepłe mleko, przesiej pół szklanki mąki i wymieszaj.
  3. Dodaj pokruszone drożdże, mieszaj do pokrycia i odstaw na 15 minut.
  4. Dodaj resztę mleka, cukru, oleju, dokładnie wymieszaj.
  5. Stopniowo dodawaj pozostałą mąkę, wymieszaj do wchłonięcia.
  6. Wyłóż ciasto do formy, rozłóż rabarbar na wierzchu i odstaw.
  7. Przygotuj kruszonkę: zmieszaj cukier, mąkę i rozetrzyj z masłem.
  8. Posyp ciasto kruszonką.
  9. Piecz w zimnym piekarniku nagrzewanym do 180°C, przez 40-50 minut
  10. Podawaj posypane cukrem pudrem lub polane lukrem
Ciasto Drożdżowe z Rabarbarem i Kruszonką bez Wyrabiania

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Drożdżowe z Rabarbarem i Kruszonką bez Wyrabiania, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up