Biszkopt z Wiśniami i Galaretką

Biszkopt z Wiśniami i Galaretką to klasyczne ciasto, które łączy delikatną puszystość biszkoptu z intensywnym smakiem owoców. Idealne na każdą okazję, zaskoczy Twoich gości harmonijnym połączeniem słodyczy i kwasowości. Niezwykle proste w przygotowaniu, stanowi doskonałą propozycję na letnie przyjęcia i rodzinne spotkania.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj 1 szklankę mleka z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. W osobnym naczyniu rozmieszaj dwa budynie w reszcie mleka, następnie wlej do gotującego się mleka i zagotuj.
  3. Po zagotowaniu, przykryj budyń folią i ostudź.
  4. Ubij jajka z cukrem przez 15 minut, dodaj olej i wymieszaj.
  5. Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia do masy, delikatnie wymieszaj.
  6. Przelej ciasto do blachy, wyrównaj i piecz 20-25 minut w nagrzanym piekarniku.
  7. Po ostudzeniu, ubij białka, dodając cukier, następnie mąki, ocet i dodatkowe składniki (mak, kokos).
  8. Przełóż pianę do blachy, wyrównaj i piecz 30 minut.
  9. Ucieraj masło, dodając wystudzony budyń.
  10. Nasącz biszkopt ponczem (kawa z sokiem malinowym).
  11. Wyłóż krem na biszkopt, przykryj bezą.
  12. Rozpuść galaretki w gorącej wodzie, dodaj wiśnie i wylej na ciasto.
  13. Odstaw do stężenia
Biszkopt z Wiśniami i Galaretką

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Biszkopt z Wiśniami i Galaretką, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up