Żeberka w Miodzie i Ketchupie

Żeberka w Miodzie i Ketchupie to wyjątkowe danie, które łączy w sobie słodko-słony smak, idealnie podkreślający mięsistą teksturę żeberek. Dzięki marynacie z miodu i ketchupu, uzyskujemy doskonałą glazurę, która podczas pieczenia tworzy zachwycającą skorupkę. Przygotuj się na kulinarną przygodę, która zaskoczy Twoje podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Usuń błonę z żeberków.
  2. Pokrój żeberka na mniejsze kawałki.
  3. Posyp solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw.
  4. Przygotuj marynatę: wymieszaj keczup, miód, paprykę, czosnek, kminek, ziele angielskie i goździki z 100 ml ciepłej wody.
  5. Nasmaruj naczynie żaroodporne oliwą, umieść żeberka, polej marynatą.
  6. Przykryj naczynie i piecz przez 1,5 godziny w temperaturze 170°C.
  7. Zdejmij przykrycie, zwiększ temperaturę do 220°C i piecz kolejne 30 minut.
  8. Podawaj z frytkami, ziemniakami lub kaszą
Żeberka w Miodzie i Ketchupie

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Żeberka w Miodzie i Ketchupie, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up