Ciasto Ucierane z Brzoskwiniami na Oleju

Ciasto ucierane z brzoskwiniami na oleju to prosty i pyszny deser, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Dzięki zastosowaniu oleju, ciasto zyskuje wilgotność, a brzoskwinie dodają mu owocowej świeżości. Idealne na każdą okazję, zaskakuje swoją prostotą przygotowania i z pewnością stanie się ulubionym wypiekiem w Waszym domu.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj 300 g mąki pszennej, 100 g cukru, cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 0,5 łyżeczki sody.
  2. Dodaj 3 jajka, 250 ml jogurtu naturalnego i 125 ml oleju rzepakowego
  3. Przelej ciasto do blaszki (20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem.
  4. Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie (lub inne owoce).
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45-50 minut.
  6. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem
Ciasto Ucierane z Brzoskwiniami na Oleju

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Ucierane z Brzoskwiniami na Oleju, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up