Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i borówkami

Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i borówkami to doskonałe połączenie delikatnych smaków i soczystych owoców. Ten elegancki deser zachwyca nie tylko wyglądem, ale także teksturą. Bita śmietana i mascarpone tworzą lekką, kremową masę, którą idealnie uzupełniają świeże borówki, dostarczając zdrowej słodyczy i orzeźwienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubić 400 ml śmietany 30% na sztywno
  2. Wymieszać 250 g serka mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru
  3. Połączyć ubitą śmietanę z mascarpone
  4. Upiec biszkopt w okrągłej formie i ostudzić
  5. Przekroić biszkopt na dwa blaty
  6. Nałóż połowę masy śmietanowo-mascarponowej na pierwszy blat
  7. Rozmieścić świeże borówki na masie
  8. Położyć drugi blat biszkoptu i pokryć resztą masy
  9. Udekorować borówkami i schłodzić w lodówce przez kilka godzin
  10. Podawać schłodzone.
Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i borówkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i borówkami, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up