Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu

Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu to doskonały sposób na wykorzystanie resztek po obiedzie. Wykonując go, otrzymujemy nie tylko smaczny przysmak, ale również oszczędzamy czas i pieniądze. Bogaty w smaki, idealny na kanapki czy jako dodatek do sałatki, z pewnością zadowoli każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Oddziel mięso od kości (wołowina, kaczka, kurczak).
- Zmiel mięso przez maszynkę.
- Dodaj wątróbkę (i opcjonalnie boczek) do zmielonego mięsa i zrób na jednolitą masę.
- Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na maśle.
- Posiekaj czosnek, dodaj do cebuli na patelni i chwilę smaż.
- Połącz cebulę z mięsem, dodaj 2 żółtka, majeranek, sól, pieprz i wymieszaj.
- Ubij białka na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
- Delikatnie połącz pianę z farszem.
- Przełóż do keksówki, umieść w większej formie z wodą.
- Piecz w piekarniku w 200°C przez 50 minut.
- Po upieczeniu wystudź, a następnie pokrój i podawaj na chlebie lub bułce z ogórkiem.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również