Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu

Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu to doskonały sposób na wykorzystanie resztek po obiedzie. Wykonując go, otrzymujemy nie tylko smaczny przysmak, ale również oszczędzamy czas i pieniądze. Bogaty w smaki, idealny na kanapki czy jako dodatek do sałatki, z pewnością zadowoli każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddziel mięso od kości (wołowina, kaczka, kurczak).
  2. Zmiel mięso przez maszynkę.
  3. Dodaj wątróbkę (i opcjonalnie boczek) do zmielonego mięsa i zrób na jednolitą masę.
  4. Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na maśle.
  5. Posiekaj czosnek, dodaj do cebuli na patelni i chwilę smaż.
  6. Połącz cebulę z mięsem, dodaj 2 żółtka, majeranek, sól, pieprz i wymieszaj.
  7. Ubij białka na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
  8. Delikatnie połącz pianę z farszem.
  9. Przełóż do keksówki, umieść w większej formie z wodą.
  10. Piecz w piekarniku w 200°C przez 50 minut.
  11. Po upieczeniu wystudź, a następnie pokrój i podawaj na chlebie lub bułce z ogórkiem.
Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Szybki Pasztet z Mięsa z Rosółu, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up