Surówka z Kiszonej Kapusty i Jabłka

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka to prosta, a zarazem niezwykle aromatyczna sałatka, która doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami. Połączenie chrupiącej kapusty i słodko-kwaśnego jabłka nie tylko pobudza apetyt, ale także dostarcza cennych witamin. Przygotowanie tej surówki jest błyskawiczne, a efekty smakowe zaskakują.

Składniki

Przygotowanie

  1. Odcisnąć i pokroić kiszoną kapustę na drobniejsze kawałki.
  2. Zetrzeć marchewkę na tarce.
  3. Pokroić jabłko w kostkę.
  4. Posiekać szczypiorek.
  5. W misce połączyć kapustę, marchewkę, jabłko i szczypiorek.
  6. Dodać olej, sól (umiarkowanie) i pieprz.
  7. Wszystko dokładnie wymieszać
  8. Podawać
Surówka z Kiszonej Kapusty i Jabłka

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Surówka z Kiszonej Kapusty i Jabłka, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up