Sosy do surówek z kapusty pekińskiej

Sosy do surówek z kapusty pekińskiej to kluczowy element, który nadaje potrawom wyjątkowy smak i aromat. Ich różnorodność pozwala na kreatywne połączenia, idealnie balansując świeżość warzyw. W tym przepisie przedstawię kilka sprawdzonych sosów, które wzbogacą każdą surówkę, podkreślając walory kapusty pekińskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przekrój kapustę pekińską na pół, pokrój w paski.
  2. Marchewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  3. W misce wymieszaj kapustę, marchewkę i sól.
  4. W osobnej misce połącz jogurt naturalny, majonez i przeciśnięty czosnek.
  5. Wymieszaj sos i dodaj do surówki.
  6. Podawaj jako dodatek do obiadu.
Sosy do surówek z kapusty pekińskiej

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sosy do surówek z kapusty pekińskiej, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up