Sernik z Masą Krówkową na Herbatnikach

Sernik z Masą Krówkową na Herbatnikach to wyjątkowy deser, który łączy w sobie bogaty smak kremowego serka z delikatną słodyczą masy krówkowej. Ten przepis, oparty na chrupiących herbatnikach, zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy – zachwycający. Zapraszam do odkrywania tej pysznej słodyczy!

Składniki

Przygotowanie

  1. Zmiksuj 200 g ciastek maślanych, dodaj 100 g rozpuszczonego masła, miksuj.
  2. Wyłóż tortownicę (24 cm) papierem do pieczenia, wylej masę na dno.
  3. Ucieraj 3 jajka z 1 szklanką cukru na puszystą masę.
  4. Dodaj 200 ml śmietany 30% i 1 kg sera wiaderkowego, miksuj.
  5. Wsyp 1 budyń waniliowy, dodaj 460 g kajmaku, wymieszaj.
  6. Wylej masę serową na ciastka.
  7. Piecz w 170°C przez 1 godzinę z termoobiegiem, umieść pojemnik z wodą w piekarniku.
  8. Studź sernik 1 godzinę z lekkim uchyleniem drzwiczek.
  9. Obkrój brzegi sernika, podgrzej pozostały kajmak i rozprowadź na wierzchu.
  10. Posyp orzechami
Sernik z Masą Krówkową na Herbatnikach

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sernik z Masą Krówkową na Herbatnikach, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up