Sernik na zimno z żelatyną

Sernik na zimno z żelatyną to idealny deser na letnie dni. Łączy w sobie delikatny smak twarogu i świeżych owoców, a dzięki żelatynie uzyskuje idealną konsystencję. Przygotowanie go jest proste, a efekt zachwyca zarówno estetyką, jak i smakiem. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu, który z pewnością stanie się ulubieńcem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Spód: Wymieszaj 100g mąki, 50g masła, 25g cukru pudru, 1 żółtko, szczyptę soli
  2. Masa serowa: Rozpuść 400g białej czekolady w kąpieli wodnej
  3. Połączenie: Dodaj rozpuszczoną czekoladę do masy serowej, wymieszaj
  4. Formowanie: Przelej masę serową na wystudzony spód, wyrównaj
  5. Serwowanie: Po schłodzeniu, zdejmij brzegi blachy, udekoruj (opcjonalnie) i pokrój na kawałki
Sernik na zimno z żelatyną

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sernik na zimno z żelatyną, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up