Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą

Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą to doskonałe połączenie smaków i tekstur, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Ta prosta, a zarazem efektowna potrawa łączy świeżość warzyw z delikatnością jajek i chrupkością kukurydzy. Idealna jako przystawka lub lekki posiłek, wprowadza harmonię na każdym stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotuj 500 g oczyszczonych pieczarek w osolonej wrzącej wodzie przez 10 minut
  2. Przenieś na durszlak i odciśnij nadmiar wody
  3. W misce wymieszaj: 5 ugotowanych jajek (na twardo), 1 małą czerwoną cebulę, 6 ogórków korniszonych, odciśnięte pieczarki, puszkę kukurydzy, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczkę musztardy, 3 łyżki majonezu
  4. Dopraw pieprzem i solą
  5. Przełóż do salaterki, udekoruj cebulą i natką pietruszki
  6. Podawaj od razu.
Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up