Ryż z Warzywami i Tofu

Ryż z Warzywami i Tofu to doskonałe danie, które łączy smak, zdrowie i kolor. To prosty, lecz wykwintny przepis, idealny na każdą porę dnia. Przygotowując go, warto zadbać o świeże składniki i odpowiednie przyprawy, aby podkreślić aromaty warzyw oraz tofu. W tym przepisie odkryjemy harmonijną symfonię smaków.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj 1 szklankę ryżu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W międzyczasie pokrój 200g tofu i warzywa (np
- W dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj tofu i smaż na złoto.
- Dodaj warzywa, smaż przez 5-7 minut.
- Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku.
- Wymieszaj ugotowany ryż z warzywami i tofu.
- Podawaj na ciepło
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryż z Warzywami i Tofu, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również