Ryba smażona w zalewie octowej

Ryba smażona w zalewie octowej to klasyczne danie, które łączy w sobie intensywność smaku i prostotę przygotowania. To idealny sposób na zachowanie świeżości ryby, jednocześnie nadając jej delikatną kwasowość. Dzięki aromatycznym przyprawom i mieszance smaków, ten przepis z pewnością zadowoli każde podniebienie. Przygotujcie się na kulinarną ucztę!
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj rybę mirunę bez skóry, skrop sokiem z cytryny, posól i popieprz.
- Panieruj rybę: obtocz w mące, jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej.
- Smaż rybę na złoty kolor z obu stron.
- Przygotuj zalewę: wymieszaj 1 litr wody, 1 szklankę octu, 1 łyżkę soli, 1 szklankę cukru, dodaj liście laurowe i ziele angielskie
- Ułóż usmażoną rybę w słoikach, dodaj plasterki surowej cebuli.
- Zalej gorącą zalewą, zakręć słoiki.
- Odstaw do wystygnięcia, potem do lodówki na min
- Podawaj jako przekąskę, przetrwa do 4 tygodni w lodówce
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryba smażona w zalewie octowej, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również