Ryba smażona w zalewie octowej

Ryba smażona w zalewie octowej to klasyczne danie, które łączy w sobie intensywność smaku i prostotę przygotowania. To idealny sposób na zachowanie świeżości ryby, jednocześnie nadając jej delikatną kwasowość. Dzięki aromatycznym przyprawom i mieszance smaków, ten przepis z pewnością zadowoli każde podniebienie. Przygotujcie się na kulinarną ucztę!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj rybę mirunę bez skóry, skrop sokiem z cytryny, posól i popieprz.
  2. Panieruj rybę: obtocz w mące, jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej.
  3. Smaż rybę na złoty kolor z obu stron.
  4. Przygotuj zalewę: wymieszaj 1 litr wody, 1 szklankę octu, 1 łyżkę soli, 1 szklankę cukru, dodaj liście laurowe i ziele angielskie
  5. Ułóż usmażoną rybę w słoikach, dodaj plasterki surowej cebuli.
  6. Zalej gorącą zalewą, zakręć słoiki.
  7. Odstaw do wystygnięcia, potem do lodówki na min
  8. Podawaj jako przekąskę, przetrwa do 4 tygodni w lodówce
Ryba smażona w zalewie octowej

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryba smażona w zalewie octowej, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up