Przepis na smalec z mięsem, cebulą i jabłkiem

Smalec z mięsem, cebulą i jabłkiem to tradycyjna potrawa, która łączy w sobie smak i aromat domowej kuchni. Przygotowanie tego przepisu polega na delikatnym smażeniu składników, co pozwala na wydobycie ich pełni smaku. Ta wyjątkowa kompozycja doskonale sprawdzi się jako dodatek do chleba czy jako składnik różnych potraw.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój 300 g słoniny i 200 g surowego boczku bez skóry na paski.
- Zmiel w maszynce do mięsa.
- Włóż do garnka, włącz mały ogień i wytapiaj, mieszając drewnianą łyżką, aż powstaną skwarki.
- Dodaj 150 g surowej białej kiełbasy, smaż do zrumienienia.
- Przestudź, a następnie przygotuj cebulę i jabłko: posiekaj 1/2 cebuli, zetrzyj 1/2 jabłka.
- Dodaj cebulę i jabłko do gorącego tłuszczu, zmieszaj.
- Dopraw 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki majeranku.
- Przelej do naczyń, poczekaj aż zastygnie, a następnie wstaw do lodówki
- Podawaj na pieczywie z ogórkiem
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na smalec z mięsem, cebulą i jabłkiem, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również