Pręga wołowa w sosie chrzanowym

Pręga wołowa w sosie chrzanowym to danie łączące delikatność mięsa z wyrazistym smakiem chrzanu. Przygotowanie tej potrawy wymaga staranności, aby wydobyć pełnię smaków. Wołowina podsmażana na złoto, a następnie duszona w aromatycznym sosie chrzanowym, sprawi, że każdy kęs będzie niezapomnianą kulinarną przyjemnością.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotować jarzynowy bulion.
- Włożyć wołowinę do gotującego bulionu.
- Ucierany chrzan oddzielić na sos i na chrzanówkę.
- Przygotować zasmażkę z masła i mąki (podobnie jak besamel).
- Rozprowadzić zasmażkę zimnym mlekiem.
- Dodać świeżo starty chrzan do sosu, posolić i popieprzyć.
- Gotować do zgęstnienia sosu.
- Przygotowane mięso pokroić w plastry w poprzek włókien.
- Podawać mięso z sosem chrzanowym, ozdobić jarzynami.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Pręga wołowa w sosie chrzanowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również