Pasta z makreli bez jajek

Pasta z makreli bez jajek to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smakowitość ryb z prostotą przygotowania. Idealna na kanapki lub jako przekąska, ta pasta zyskuje na aromacie dzięki świeżym ziołom i wyrazistym przyprawom. Przygotowanie jej zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt zachwyci każdego miłośnika rybnych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyść rybę z ości, kręgosłupa i skóry (makrela, łosoś lub wędzony śledź).
  2. Umieść rybę w blenderze.
  3. Dodaj 1/2 gotowanego na twardo żółtka.
  4. Wsyp 1 łyżkę majonezu, 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę miodu, sól i pieprz do smaku.
  5. Miksuj na gładką masę.
  6. Przełóż do salaterki.
  7. Oprósz tartym żółtkiem i posyp natką pietruszki lub inną zieleniną.
  8. Podawaj na pieczywie.
Pasta z makreli bez jajek

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Pasta z makreli bez jajek, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up