Malinowa chmurka na spodzie z ciastek

Malinowa chmurka na spodzie z ciastek to pyszny i efektowny deser, idealny na letnie dni. Połączenie delikatnej, lekkiej masy malinowej z chrupiącym spodem z ciastek sprawia, że każdy kęs to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Przygotowanie tego słodkiego przysmaku nie jest skomplikowane, a rezultaty z pewnością zachwycą Twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto:
  2. Wymieszaj 180g mąki, 40g cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli.
  3. Piecz w 190°C przez 20 min na złoty kolor.
  4. Beza:
  5. Rozprowadź na papierze do pieczenia, susz w 120°C przez 15-20 min, potem w 100°C przez 1,2 godz.
  6. Galaretka:
  7. Wylej na schłodzone ciasto, wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  8. Krem:
  9. Na galaretce rozłóż ubitą śmietankę, na wierzch bezę.
  10. Serwowanie:
  11. Smacznego!
Malinowa chmurka na spodzie z ciastek

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Malinowa chmurka na spodzie z ciastek, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up