Makaron rurki z nadzieniem mięsnym

Makaron rurki z nadzieniem mięsnym to doskonałe danie, łączące delikatność makaronu z soczystym, aromatycznym wnętrzem. Przygotowanie zaczynamy od ugotowania makaronu, następnie wypełniamy go starannie przyprawionym mięsem. To danie zachwyca nie tylko smakiem, ale również efektownym wyglądem na talerzu, idealne na rodzinny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej olej na patelni.
  2. Podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę do zeszklenia.
  3. Dodaj mięso mielone, smaż 10 minut.
  4. Dodaj pomidory, sól, pieprz, dusz do odparowania sosu.
  5. Ugotuj makaron cannelloni al dente.
  6. Wymieszaj mięso z jajkiem i połową startego sera.
  7. Nadziewaj cannelloni farszem.
  8. Ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  9. Polej sosem béchamel.
  10. Piecz w 180°C przez 30 minut.
Makaron rurki z nadzieniem mięsnym

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron rurki z nadzieniem mięsnym, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up