Krem do Tynkowania Tortu Mascarpone

Krem do tynkowania tortu mascarpone to doskonałe połączenie delikatnego smaku i kremowej konsystencji, idealne do dekoracji ciast. Wykorzystywany jako baza, wspaniale podkreśla smaki owoców, czekolady czy orzechów. Przygotowanie tego kremu jest proste, a efektem będzie elegancki i apetyczny tort, który oczaruje gości.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij miękkie masło na jasny puch.
- Przygotuj ganasz: podgrzej białą czekoladę z kremówką w mikrofali (30s, mieszaj).
- Ganasz powinien mieć ok
- Dodaj ganasz do ubitego masła, mieszając.
- Dodaj pół łyżeczki soli dla zbalansowania smaku.
- Jeśli tynk jest zbyt lejący, schłodź w lodówce, a następnie przemieszać
- Możesz dodać barwnik, jeśli chcesz uzyskać jaśniejszy kolor.
- Sprawdź konsystencję powinna być gładka i bez bąbelków.
- Gotowe – tynkuj torty!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Krem do Tynkowania Tortu Mascarpone, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również