Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem to doskonałe danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, smakowitość grzybów oraz kremową nutę sera. Przygotowanie tych kotletów jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego. Idealne na rodzinny obiad lub na specjalne okazje!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój filety z kurczaka w drobną kostkę, wrzuć do miski.
  2. Pokrój pieczarki na drobno, dodaj do mięsa.
  3. Cebulę i czosnek pokrój, zmiel w blenderze z jajkiem, kurkumą, solą, pieprzem, papryką.
  4. Przełóż zmieloną masę do miski, dodaj 2 łyżki śmietany i mąkę, wymieszaj.
  5. Rozgrzej masło klarowane lub olej na patelni.
  6. Nakładaj masę łyżką na patelnię, smaż kotlety na złoto z obu stron.
  7. Podawaj z sosem jogurtowym z czosnkiem i szczypiorkiem
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up