Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem to doskonałe danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, smakowitość grzybów oraz kremową nutę sera. Przygotowanie tych kotletów jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego. Idealne na rodzinny obiad lub na specjalne okazje!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój filety z kurczaka w drobną kostkę, wrzuć do miski.
- Pokrój pieczarki na drobno, dodaj do mięsa.
- Cebulę i czosnek pokrój, zmiel w blenderze z jajkiem, kurkumą, solą, pieprzem, papryką.
- Przełóż zmieloną masę do miski, dodaj 2 łyżki śmietany i mąkę, wymieszaj.
- Rozgrzej masło klarowane lub olej na patelni.
- Nakładaj masę łyżką na patelnię, smaż kotlety na złoto z obu stron.
- Podawaj z sosem jogurtowym z czosnkiem i szczypiorkiem
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i serem, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również