Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami

Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami to wyjątkowe danie, łączące delikatne mięso z intensywnym smakiem pomidorów. Bogaty w aromaty ziół, m.in. bazylii i oregano, stanowi doskonałe połączenie smaków, które zachwyci każdego miłośnika kuchni. Idealny na rodzinny obiad, przyciąga swoją prostotą oraz wyjątkowym charakterem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój 800 g indyka w kostkę.
  2. Dopraw solą i papryką.
  3. Roztop łyżkę masła w garnku, dodaj kawałki mięsa, smaż na średnim ogniu.
  4. Dodaj pokrojoną cebulę, dusz przez 5 minut.
  5. Dodaj liść laurowy, suszone grzyby, 2 szklanki wywaru drobiowego, dusz przez 15-20 minut.
  6. Dodaj 4 sparzone pomidory lub 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, wymieszaj.
  7. Przygotuj zasmażkę: rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj 1 łyżkę mąki, smaż.
  8. Dodaj zasmażkę do gulaszu, mieszaj.
  9. Dopraw pieprzem ziołowym i papryką, sprawdź smak.
  10. Podawaj z ulubionymi dodatkami (np
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up