Gulasz z Ciecierzycy i Cukinii

Gulasz z ciecierzycy i cukinii to danie idealne dla miłośników kuchni roślinnej. Łączy w sobie bogactwo smaków, tekstur i wartości odżywczych. Ciecierzyca dostarcza białka, a cukinia dodaje lekkości. To aromatyczne danie, wzbogacone przyprawami, z pewnością zaspokoi apetyt i rozbudzi kulinarną kreatywność.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
- Obsmaż cebulę i czosnek na oliwie w rozgrzanym garnku.
- Pokrój dynię hokkaido i paprykę (dowolny kolor) w kostkę.
- Dodaj dynię, paprykę oraz odsączoną ciecierzycę do garnka
- Przesmaż całość, dodaj przyprawy: bazylię, oregano i suszoną włoszczyznę.
- Wlej koncentrat pomidorowy i bulion warzywny.
- Gotuj na średnim ogniu przez 20 minut, aż warzywa zmiękną.
- Dopraw solą i pieprzem, rozgnieć nieco ciecierzycy i dyni dla zagęszczenia.
- Na koniec posyp świeżą pietruszką
- Podawaj i ciesz się smakiem!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gulasz z Ciecierzycy i Cukinii, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również