Gulasz z Ciecierzycy i Cukinii

Gulasz z ciecierzycy i cukinii to danie idealne dla miłośników kuchni roślinnej. Łączy w sobie bogactwo smaków, tekstur i wartości odżywczych. Ciecierzyca dostarcza białka, a cukinia dodaje lekkości. To aromatyczne danie, wzbogacone przyprawami, z pewnością zaspokoi apetyt i rozbudzi kulinarną kreatywność.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Obsmaż cebulę i czosnek na oliwie w rozgrzanym garnku.
  3. Pokrój dynię hokkaido i paprykę (dowolny kolor) w kostkę.
  4. Dodaj dynię, paprykę oraz odsączoną ciecierzycę do garnka
  5. Przesmaż całość, dodaj przyprawy: bazylię, oregano i suszoną włoszczyznę.
  6. Wlej koncentrat pomidorowy i bulion warzywny.
  7. Gotuj na średnim ogniu przez 20 minut, aż warzywa zmiękną.
  8. Dopraw solą i pieprzem, rozgnieć nieco ciecierzycy i dyni dla zagęszczenia.
  9. Na koniec posyp świeżą pietruszką
  10. Podawaj i ciesz się smakiem!
Gulasz z Ciecierzycy i Cukinii

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gulasz z Ciecierzycy i Cukinii, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up