Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane

Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane to danie, które łączy w sobie delikatność włoskich klusek z aksamitnym, kremowym sosem. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad czy uroczystość. Połączenie gnocchi z aromatycznymi przyprawami oraz chrupiącą skórką z serem tworzy wyjątkową kompozycję smaków, która zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię
  2. W rondlu podgrzej śmietanę, dodając sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku.
  3. Wymieszaj ugotowane gnocchi z sosem śmietanowym.
  4. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp serem (np
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 minut, aż sery będą złociste
  6. Podawaj na gorąco.
Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up