Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane

Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane to danie, które łączy w sobie delikatność włoskich klusek z aksamitnym, kremowym sosem. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad czy uroczystość. Połączenie gnocchi z aromatycznymi przyprawami oraz chrupiącą skórką z serem tworzy wyjątkową kompozycję smaków, która zachwyci każdego.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię
- W rondlu podgrzej śmietanę, dodając sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku.
- Wymieszaj ugotowane gnocchi z sosem śmietanowym.
- Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp serem (np
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 minut, aż sery będą złociste
- Podawaj na gorąco.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gnocchi w sosie śmietanowym zapiekane, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również