Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym z majonezem

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym z majonezem to wyjątkowe danie, które łączy delikatność mięsa z chrupkością cienkiego ciasta. Przygotowanie tego przepisu wymaga precyzyjnego smażenia fileta, a ciasto nadaje potrawie lekkości. Podanie z majonezem wzbogaca smak, czyniąc ją idealnym wyborem na rodzinny obiad lub przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Płucz filet z kurczaka, osusz, usuń błonki.
  2. Pokrój w cienkie paski, rozbij tłuczkiem do mięsa.
  3. Przypraw solą, pieprzem, papryką, schłódź w lodówce 30 min.
  4. W misce połącz: 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, ½ łyżeczki majeranku, 1 jajko, ½ szklanki mleka, 1 łyżkę natki pietruszki.
  5. Wymieszaj do uzyskania gęstego ciasta.
  6. Wymocz zamarynowane mięso w cieście.
  7. Smaż na rozgrzanym oleju do złoto-brązowego koloru.
  8. Odsącz na ręczniku papierowym.
  9. Podawaj z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym z majonezem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym z majonezem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up