Ciasto ze Śliwkami, Budyniem i Kruszonką

Ciasto ze Śliwkami, Budyniem i Kruszonką to deser, który łączy w sobie soczystość owoców, delikatność budyniu i chrupkość kruszonki. Idealnie nadaje się na każdą okazję, a jego przygotowanie jest proste i przyjemne. W tym przepisie skupimy się na harmonijnych smakach i teksturach, które zachwycą każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do 175°C.
  2. Przygotuj biszkopt: ubij 3 duże jaja, dodaj cukier i mąkę (przepis znajdziesz w rogu ekranu).
  3. Piecz biszkopt przez 20 minut.
  4. Przygotuj śliwki: pokrój dojrzałe (lekko słodkie lub posyp cukrem).
  5. Zetrzyj skórkę cytrynową i dodaj do śliwek.
  6. Przygotuj budyń według instrukcji (pół porcji).
  7. Zrób kruszonkę: połącz masło, mąkę, cukier i skórkę cytrynową (masło nie rozmazuj w palcach).
  8. Na upieczony biszkopt wylej budyń, posyp kruszonką.
  9. Wstaw do piekarnika na 30 minut.
  10. Po upieczeniu wystudź przed pokrojeniem
Ciasto ze Śliwkami, Budyniem i Kruszonką

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto ze Śliwkami, Budyniem i Kruszonką, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up