Ciasto z Makijem i Ananasem

Ciasto z makiem i ananasem to wyjątkowy deser, który łączy delikatność ananasa z intensywnym smakiem maku. To połączenie tworzy harmonijną kompozycję, idealną na każdą okazję. Przygotowanie tego ciasta jest proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci gości. Zachęcam do spróbowania tego wyjątkowego przepisu!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrać ananasa, wyciąć 4 plastry do dekoracji, 100-120 g zmiksować.
  2. Wysmarować formę rozpuszczonym masłem, posypać 2 łyżkami cukru waniliowego.
  3. Ułożyć plastry ananasa na dnie formy.
  4. Utrzeć 100 g masła z połową cukru kryształu, dodać ubite jajka z resztą cukru.
  5. Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
  6. Na wolnych obrotach dodać suche składniki i zmiksowanego ananasa.
  7. Przełożyć ciasto do formy, piec 30 min w 175°C, następnie 10-12 min w 200°C.
  8. Po upieczeniu odwrócić ciasto na talerz, aby ostygło
  9. Smacznego!
Ciasto z Makijem i Ananasem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Makijem i Ananasem, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up