Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami

Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami to wyjątkowy deser, który łączy w sobie delikatność i aromat owoców. Mąka ryżowa, będąca głównym składnikiem, nadaje wypiekowi lekkości oraz bezglutenowości. Przygotowanie ciasta jest proste, a efekt końcowy zadowoli zarówno smakoszy, jak i osoby poszukujące zdrowych alternatyw w słodyczach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przesiej do miski: 250g mąki ryżowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki migdałowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  2. Ubij białka z 4 jajek na sztywną pianę
  3. Dodaj pół szklanki słodziku (np
  4. Dodaj miąższ z 1 laski wanilii
  5. Powoli wprowadzaj suche składniki do masy jajecznej
  6. Wylej masę na blachę z papierem do pieczenia
  7. Dekoruj pokrojonymi jabłkami i posyp cynamonem
  8. Piecz w 180°C przez około 30-35 minut
  9. Sprawdzaj patyczkiem – ciasto powinno być lekkie i puszyste.
Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up