Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami

Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami to wyjątkowy deser, który łączy w sobie delikatność i aromat owoców. Mąka ryżowa, będąca głównym składnikiem, nadaje wypiekowi lekkości oraz bezglutenowości. Przygotowanie ciasta jest proste, a efekt końcowy zadowoli zarówno smakoszy, jak i osoby poszukujące zdrowych alternatyw w słodyczach.
Składniki
Przygotowanie
- Przesiej do miski: 250g mąki ryżowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki migdałowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Ubij białka z 4 jajek na sztywną pianę
- Dodaj pół szklanki słodziku (np
- Dodaj miąższ z 1 laski wanilii
- Powoli wprowadzaj suche składniki do masy jajecznej
- Wylej masę na blachę z papierem do pieczenia
- Dekoruj pokrojonymi jabłkami i posyp cynamonem
- Piecz w 180°C przez około 30-35 minut
- Sprawdzaj patyczkiem – ciasto powinno być lekkie i puszyste.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Mąki Ryżowej z Jabłkami, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również