Ciasto z kaszy mannej i budyniu bez pieczenia

Ciasto z kaszy mannej i budyniu bez pieczenia to doskonała propozycja dla miłośników szybkich i lekkich deserów. Ta prosta receptura łączy kremową konsystencję budyniu z ziarnistą strukturą kaszy mannej, tworząc harmonijną całość. Idealne na każdą okazję, zaskoczy gości nie tylko smakiem, ale również łatwością przygotowania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wlej 750 ml mleka do garnka.
  2. Dodaj 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę cukru waniliowego i 200 g masła
  3. Wymieszaj 1 szklankę kaszy mannej z 1 szklanką zimnego mleka.
  4. Po zagotowaniu mleka wlej kaszę do garnka, mieszaj i gotuj przez 2-3 minuty.
  5. Przygotuj 2 galaretki truskawkowe, zalewając je 750 ml wrzątku
  6. Wyłóż formę 25x35 cm papierem do pieczenia, ułóż 250 g kakaowych herbatników.
  7. Na herbatnikach rozprowadź połowę masy z kaszy mannej, wyrównaj.
  8. Ułóż kolejną warstwę herbatników, a następnie pozostałą masę grysikową i wyrównaj.
  9. Ułóż przekrojone na połówki truskawki na cieście.
  10. Zalej wszystko schłodzoną galaretką.
  11. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc
  12. Smacznego!
Ciasto z kaszy mannej i budyniu bez pieczenia

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z kaszy mannej i budyniu bez pieczenia, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up