Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach

Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach to delikatny deser, który łączy w sobie lekkość i wyjątkowy smak. Składa się z puszystej masy, przygotowanej na bazie śmietany i mleka skondensowanego, ułożonej na chrupiących herbatnikach. Doskonały wybór na każdą okazję, ten deser z pewnością zachwyci Twoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Biszkopt: Ubij białka z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj żółtka, następnie wymieszaj mąkę z proszkiem
- Krem: Krusz sucharki, zalej mlekiem, następnie zmiksuj
- Nasączenie: Wymieszaj wodę, sok cytrynowy i cukier puder
- Posypka: Roztop masło, dodaj cukier i wiórki! Mieszaj aż się zrumienią
- Chłodzenie: Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin
- Podanie: Wyjmij z formy, dekoruj
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również