Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach

Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach to delikatny deser, który łączy w sobie lekkość i wyjątkowy smak. Składa się z puszystej masy, przygotowanej na bazie śmietany i mleka skondensowanego, ułożonej na chrupiących herbatnikach. Doskonały wybór na każdą okazję, ten deser z pewnością zachwyci Twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubij białka z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj żółtka, następnie wymieszaj mąkę z proszkiem
  2. Krem: Krusz sucharki, zalej mlekiem, następnie zmiksuj
  3. Nasączenie: Wymieszaj wodę, sok cytrynowy i cukier puder
  4. Posypka: Roztop masło, dodaj cukier i wiórki! Mieszaj aż się zrumienią
  5. Chłodzenie: Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin
  6. Podanie: Wyjmij z formy, dekoruj
Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Łabędzi Puch na Herbatnikach, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up