Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady

Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady to klasyk, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i aromatem. Bogate w czekoladę, jest idealne na różne okazje – od przyjęć po codzienne przyjemności. W tym przepisie pokażę, jak uzyskać idealną konsystencję oraz intensywny smak, dodając kawałki czekolady, które sprawią, że każde kęsy będą prawdziwą ucztą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Ubij białka na sztywną pianę.
  3. Miksuj pianę z cukrem i cukrem waniliowym przez 5 minut.
  4. Dodaj olej i miksuj.
  5. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao miksuj.
  6. Stopniowo dodawaj ubite białka, mieszaj delikatnie.
  7. Przelej ciasto do formy 19x23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Dodaj pokruszoną czekoladę na wierzch.
  9. Piecz w nagrzanym piekarniku (190°C, góra-dół) przez 45 minut.
  10. Przygotuj polewę: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej ze śmietaną.
  11. Polej ciasto przygotowaną polewą
  12. Smacznego!
Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up