Rollsy z szynką i serem

Rollsy z szynką i serem to doskonała przekąska, która łączy w sobie smakowitość i prostotę. Wystarczą jedynie kilka składników, aby stworzyć danie, które zadowoli każdy podniebienie. Nasze rollsy, na bazie tortillas, pełne są delikatnej szynki i aromatycznego sera, idealne na każdy posiłek, a także na spotkania w gronie przyjaciół.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój bułki na pół poziomo.
- Posmaruj je musztardą (żółta amerykańska).
- Ułóż warstwy cienko pokrojonej szynki.
- Nałóż plastry sera (np
- Podgrzej w piekarniku (bez przykrycia) przez kilka minut, aby ser lekko się roztopił.
- W misce wymieszaj roztopione masło, posiekaną cebulę, nasiona maku, sos Worcestershire, sól, pieprz i czosnek w proszku.
- Polej mieszaninę na bułki.
- Przykryj oczka folią i piecz przez 20 minut.
- Po 20 minutach, zrób nacięcia w bułkach i piecz odkryte przez dodatkowe 10 minut, aż będą chrupiące.
- Pokrój na kawałki i podawaj na talerzu.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Rollsy z szynką i serem, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również