Rollsy z szynką i serem

Rollsy z szynką i serem to doskonała przekąska, która łączy w sobie smakowitość i prostotę. Wystarczą jedynie kilka składników, aby stworzyć danie, które zadowoli każdy podniebienie. Nasze rollsy, na bazie tortillas, pełne są delikatnej szynki i aromatycznego sera, idealne na każdy posiłek, a także na spotkania w gronie przyjaciół.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój bułki na pół poziomo.
  2. Posmaruj je musztardą (żółta amerykańska).
  3. Ułóż warstwy cienko pokrojonej szynki.
  4. Nałóż plastry sera (np
  5. Podgrzej w piekarniku (bez przykrycia) przez kilka minut, aby ser lekko się roztopił.
  6. W misce wymieszaj roztopione masło, posiekaną cebulę, nasiona maku, sos Worcestershire, sól, pieprz i czosnek w proszku.
  7. Polej mieszaninę na bułki.
  8. Przykryj oczka folią i piecz przez 20 minut.
  9. Po 20 minutach, zrób nacięcia w bułkach i piecz odkryte przez dodatkowe 10 minut, aż będą chrupiące.
  10. Pokrój na kawałki i podawaj na talerzu.
Rollsy z szynką i serem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Rollsy z szynką i serem, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up