Pstrąg w folii z piekarnika

Pstrąg w folii z piekarnika to doskonałe danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania z wykwintnym smakiem. Ryba, otulona aromatycznymi ziołami i dodatkami, zachowuje soczystość i delikatność. To idealny wybór na zdrowy obiad, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Poznajmy tajniki tego wyjątkowego przepisu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wybierz świeże pstrągi (250 g).
  2. Przygotuj blachę z papierem do pieczenia, posmaruj masłem.
  3. Pokrój limonkę/cytrynę w plastry i grilluj na patelni (20-30 sek
  4. Usuń śluz ryb, spłucz ryby pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
  5. Naciśnij na rybie, tworząc kieszonki
  6. Posól ryby zarówno wewnątrz, jak i na skórze.
  7. Przygotuj różne wersje:
  8. Masło i sól.
  9. Masło czosnkowe (dodaj czosnek do masła).
  10. Masło z czosnkiem, koperkiem i grillowaną limonką.
  11. Masło z czosnkiem i gałązką zgniecionego rozmarynu.
  12. Umieść ryby na blasze, posyp solą.
  13. Rozgrzej piekarnik do 210°C, górne i dolne grzanie.
  14. Piecz przez 30 minut (do godziny dla większych).
  15. Podawaj gorąco
Pstrąg w folii z piekarnika

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Pstrąg w folii z piekarnika, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up