Kanapki z pastą z tuńczyka

Kanapki z pastą z tuńczyka to doskonała propozycja na szybki i smaczny posiłek. Łączą one delikatność tuńczyka z aromatycznymi składnikami, co sprawia, że są nie tylko pożywne, ale i pełne smaku. Przygotowanie tej pasty jest proste, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego smakosza. Idealne na lunch lub przekąskę!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 3 jajka na twardo (6,5 minuty od momentu wrzenia).
  2. Odsącz wątróbkę rybną i tuńczyka z oleju.
  3. Pokrój szczypior i cebulę w drobną kostkę.
  4. Obierz i posiekaj ugotowane jajka.
  5. Wymieszaj jajka, wątróbkę, tuńczyka, szczypior, cebulę, sól, pieprz, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek.
  6. Zrumień kromki chleba w piekarniku (200°C przez 10 minut).
  7. Nałóż pastę na chleb, dodaj plasterki awokado.
  8. Podawaj jako kanapki lub sałatkę
Kanapki z pastą z tuńczyka

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Kanapki z pastą z tuńczyka, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up