Kanapki z pastą z tuńczyka

Kanapki z pastą z tuńczyka to doskonała propozycja na szybki i smaczny posiłek. Łączą one delikatność tuńczyka z aromatycznymi składnikami, co sprawia, że są nie tylko pożywne, ale i pełne smaku. Przygotowanie tej pasty jest proste, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego smakosza. Idealne na lunch lub przekąskę!
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj 3 jajka na twardo (6,5 minuty od momentu wrzenia).
- Odsącz wątróbkę rybną i tuńczyka z oleju.
- Pokrój szczypior i cebulę w drobną kostkę.
- Obierz i posiekaj ugotowane jajka.
- Wymieszaj jajka, wątróbkę, tuńczyka, szczypior, cebulę, sól, pieprz, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek.
- Zrumień kromki chleba w piekarniku (200°C przez 10 minut).
- Nałóż pastę na chleb, dodaj plasterki awokado.
- Podawaj jako kanapki lub sałatkę
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Kanapki z pastą z tuńczyka, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również