Ciasto Kruche z Serem i Kruszonką

Ciasto kruche z serem i kruszonką to doskonałe połączenie delikatnego, maślanego ciasta i aksamitnego nadzienia serowego. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska na każdą okazję. W tej recepturze podzielę się z Państwem krok po kroku, jak przygotować to pyszne ciasto, aby zachwyciło nie tylko smakiem, ale i wyglądem.
Składniki
Przygotowanie
- Przesiej 2 szklanki mąki pszennej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
- Przesiej dodatkowe 2 szklanki mąki krupczatki.
- Mieszaj mąki i zrób miejsce w środku.
- Dodaj 1 szklankę cukru i wymieszaj.
- Dodaj 200 g masła, 1 żółtko i 1 całe jajko.
- Dodaj 4 łyżki gęstej śmietany.
- Zagniataj składniki do uzyskania elastycznego ciasta.
- Wstaw ciasto do lodówki na około 30 minut.
- Wyłóż ciasto na formę do pieczenia.
- Przygotuj kruszonkę i posyp na wierzch.
- Piecz w 180°C przez około 30-40 minut
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto Kruche z Serem i Kruszonką, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również