Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami

Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami to wyjątkowy deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania. Delikatne, chrupiące ciasto w połączeniu z soczystymi jabłkami tworzy doskonałą harmonię. W tym przepisie odkryjemy, jak w kilku krokach stworzyć eleganckie i apetyczne słodkości, idealne na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz jabłka, usuń nasiona, pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce.
  2. Dodaj 1 łyżeczkę cynamonu i 2 łyżki miodu, wymieszaj.
  3. Na cieście zaznacz linię środkową, zrób nacięcia na jednej połowie.
  4. Na drugiej połowie ułóż jabłka, posmaruj ranty żółtkiem.
  5. Składaj ciasto na pół i zagniataj krawędzie widelcem.
  6. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  7. Posmaruj górę żółtkiem, piecz 15-20 minut w 200°C.
  8. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem
Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up