Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami

Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami to wykwintne danie, które łączy w sobie delikatność złocistego ciasta z aromatycznym nadzieniem. To idealna propozycja na rodzinny obiad lub elegancką kolację. Wspólnie zaskoczymy gości wyjątkowym połączeniem smaków, które mamy do zaoferowania w tym przepisie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
  2. Rozwiń ciasto francuskie na blaszce z papierem do pieczenia.
  3. Przekrój pierś z kurczaka na pół i umieść na środku ciasta.
  4. Na kurczaku połóż żółty ser, a następnie podsmażone pieczarki z cebulką.
  5. Zawiń ciasto na kurczaka naprzemiennie jak sznurówki, podwijając końce.
  6. Włóż do piekarnika na 25 minut.
  7. Podawaj z domowymi sosami, np
Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up