Sosy do ryby na parze

Sosy do ryby na parze to doskonały sposób na podkreślenie delikatnego smaku rybnych filetów. Odpowiednio dobrane sosy, takie jak cytrynowy, koperkowy czy pomidorowy, nie tylko wzbogacają danie, ale także harmonizują z jego teksturą. Przygotowanie tych sosów jest proste, a efekty zachwycą każdego miłośnika kulinariów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Opłucz i osusz koperek.
  2. W garnku na małym ogniu rozpuść masło.
  3. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj.
  4. Wlej mleko, mieszaj do zgęstnienia.
  5. Dodaj bulion, zagotuj.
  6. Wrzucić posiekany koperek, sól do smaku.
  7. Mieszaj do wrzenia, zdejmij z ognia.
  8. Podawaj bezpośrednio przed spożyciem.
Sosy do ryby na parze

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sosy do ryby na parze, zajrzyj do kategorii Sosy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up