Palki na ryżu w piekarniku

Palki na ryżu w piekarniku to elegancka potrawa, która łączy w sobie aromatyczne przyprawy i delikatne mięso, tworząc wyjątkowe danie. Przygotowanie polega na marynowaniu palek w ziołach i pieczeniu ich na łóżku z ryżu, co pozwala na wchłonięcie smaków. Idealne na rodzinny obiad!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przypraw 8 pałek z kurczaka: 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka soli, 0.5 łyżeczki pieprzu, 2 łyżki oleju
  2. Marynuj w lodówce min
  3. Przygotuj zalewę: 2.5 szklanki ciepłej wody, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0.5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 50 g masła
  4. W naczyniu żaroodpornym wsyp 1 szklankę ryżu.
  5. Układaj marynowane pałki z kurczaka i warzywa (np
  6. Wlej zalewę.
  7. Piecz w 180°C przez ok
Palki na ryżu w piekarniku

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Palki na ryżu w piekarniku, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up