Palki na ryżu w piekarniku

Palki na ryżu w piekarniku to elegancka potrawa, która łączy w sobie aromatyczne przyprawy i delikatne mięso, tworząc wyjątkowe danie. Przygotowanie polega na marynowaniu palek w ziołach i pieczeniu ich na łóżku z ryżu, co pozwala na wchłonięcie smaków. Idealne na rodzinny obiad!
Składniki
Przygotowanie
- Przypraw 8 pałek z kurczaka: 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka soli, 0.5 łyżeczki pieprzu, 2 łyżki oleju
- Marynuj w lodówce min
- Przygotuj zalewę: 2.5 szklanki ciepłej wody, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0.5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 50 g masła
- W naczyniu żaroodpornym wsyp 1 szklankę ryżu.
- Układaj marynowane pałki z kurczaka i warzywa (np
- Wlej zalewę.
- Piecz w 180°C przez ok
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Palki na ryżu w piekarniku, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również