Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym to danie, które zachwyca swoją delikatnością i wyrazistym smakiem. Idealnie soczyste polędwiczki, podsmażane na złoto, łączą się z aromatycznym sosem, w którym dominują ziarna pieprzu. Ta harmonijna kompozycja z pewnością oczaruje każdego miłośnika dobrej kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oprósz polędwiczki solą i pieprzem, smaż na oleju rzepakowym.
  2. Dodaj posiekany czosnek, następnie szalotkę i przesmaż.
  3. Wlej białe wino, odparuj, dodaj śmietankę 30%.
  4. W osobnym naczyniu ugotuj ziemniaki, przeciśnij przez praskę, dodaj mąkę pszenną i jajko.
  5. Wyrób ciasto, formuj kopytka.
  6. Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną.
  7. Podawaj polędwiczki w sosie śmietanowym z kopytkami, posyp natką pietruszki.
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up